ثبت نام لاتاری ۲۰۱۸
نام صحیح برنامه قرعه کشی گرین کارت ( کارت اقامت دائم ایالات متحده آمریکا ) که در ایران به لاتاری گرین کارت مشهور است، “قرعه کشی ویزای گوناگونی” است که در زبان انگلیسی DV lottery یا Diversity visa lottery program واژه صحیح آن است. برنامه ویزای دایورسیتی بر مبنای S201 تا S204 قانون ملی و مهاجرت سال ۱۹۹۰ پایه ریزی شده است. به بیان ساده تر لاتاری گرین کارت یک قرعه کشی است که هر سال توسط کنتاکی کونسولار امریکا انجام میشود و از میان متقاضیان به ۵۵۰۰۰ نفر ویزای اقامت دائم داده میشود.
تاریخچه ثبت نام لاتاری
برنامه ویزای دایورسیتی از سال ۱۹۹۴ ، ۳مرتبه در فوریه، یکبار در نوامبر و چندین بار در اکتبر اجرا شده. موسسه مسئول این پروژه در ۲۰۰۰ تغییر کرد. مرکز قبلی منصوب ملی ویزا در پورتس موث این وظیفه را به مرکز کنسولی کنتاکی منتقل کرد که از آن پس کلیه امور مربوط به اپلیکیشن های این نوع ویزا را مسئول بوده است. در سال اول این امکان وجود داشت که هر شخصی چندین بار ثبت نام داشته باشد. که این مسئله مشکلاتی برای این سازمان در بر داشت و البته در صورت ثبت نام شاید ۱۰۰۰ مرتبه توسط یک فرد امکان برنده شدن نزدیک به ۱۰۰% میرسید. اما پس از آن جلوی این امر گرفته شد و هرکس در هر سال مجوز فقط یک ثبت نام را داشت.
تعداد برنده لاتاری در ایران
سازمان خدمات تابعیت و مهاجرت آمریکا (INS) تعداد اپلیکیشن های مجاز و لیست کشورهای مجاز را برای شرکت در برنامه قرعه کشی لاتاری بر اساس قانون های از قبل تعریف شده تعیین مینماید. این قوانین میتواند هرسال تغییراتی داشته باشد. در لاتاری ۲۰۱۷ و لاتاری ۲۰۱۶ ایران ۳۵۰۰ ویزای اقامت دائم را در هر سال از آن خود کرد که در میان دیگر کشورها از نظر تعداد ویزا پیشتاز بوده است.
الزامات ثبت نام لاتاری ۲۰۱۸
فقط دو شرط برای ثبت نام لاتاری وجود دارد. اول اینکه شما متولد کشور های مجاز باشید که ایران یک کشور مجاز برای ثبت نام است و دوم آنکه حداقل دیپلم داشته باشید و اگر دیپلم ندارید دو سال سابقه کار در پنج سال گذشته داشته باشید که آن شغل در لیست مشاغل اداره کار ایالات متحده در لیست JOB ZONE 4 و البته با امتیاز SVP 7 باشد. مانند طراحی گرافیک، طراحی وبسایت، مدیریت صنعتی یک کارخانه یا کارگاه و …
شرط سنی لاتاری گرین کارت
ثبت نام لاتاری گرین کارت چالشی جالب بین ایرانیان شده است، به این ترتیب که عده ای بسیار نگران از انجام صحیح آن هستند و عده ای دیگر بدون دقت به هیچ موضوع خاصی اقدام به ثبت تقاضا میکنند و سالیان سال است که این کار را تکرار میکنند. اما عمدتا حتی متوجه نمیشوند که اصلا در قرعه کشی وارد نمیشوند.
آیا محدودیت سنی وجود دارد؟
در قوانین مهاجرتی ایالات متحده امریکا برای تقاضای این نوع ویزا ( ویزای دایورسیتی) در واقع هیچ محدودیت سنی وجود ندارد. یعنی حتی کودک یک ساله هم میتواند متقاضی این ویزا باشد. اما نکته دیگری در بندی دیگر مطرح شده است که سن وابسته به آن است. حد اقل دارا بودن دیپلم دبیرستان یا دوسال سابقه کار در ۵ سال گذشته بر اساس ظوابط اداره کار ایالات متحده ما را به این نتیجه میرساند که سن وابسته به تحصیلات اهمیت پیدا میکند.
تاکید میکنیم که اگر فرد ۱۴ ساله ای توانسته باشد معادل دیپلم دبیرستان را اخذ کند، میتواند متقاضی مستقل این وایزا باشد
افراد بالای ۲۱ سال
نکته مهمی که در باره سن وجود دارد این است که هر شخص زیر ۲۱ سال و مجرد میتواند به عنوان فرزند در فرم تقاضای پدر یا مادرش نام نویسی کند. این حضور به عنوان فرزندهیچ تداخلی با ثبت تقاضای انفرادی نخواهد داشت و فقط شانس متقاضی را افزایش میدهد. به این ترتیب که یک دختر ۱۹ ساله با مدرک دیپلم دوازده ساله میتواند هم شخصا یک تقاضای شرکت در لاتاری گرین کارت داشته باشد و هم در ثبت نام لاتاری پدر و هم در ثبت نام لاتاری مادر به عنوان همراه آنها حضور داشته باشد. به هر تقدیر در صورت برنده شدن در لاتاری ۲۰۱۸، این شخص در لیست ویزا قرار خواهد داشت.
مدرک تحصیلی لاتاری گرین کارت
شرط تحصیل که یکی از مهمترین شرایط برای شرکت در لاتاری گرین کارت یا همان ثبت نام لاتاری است بر خلاف اطلاعات عموم مردم کمی پیچیدگی دارد و آن پیچیدگی اینجا مطرح میشود که در هنگام ثبت نام گزینه دیپلم در فرم تقاضا وجود ندارد. نکته مهم اینجاست که فرم های تقاضای ویزای در هر کشوری بر اساس قوانین همان کشور تهیه میشوند و انتظار میرود که بر اساس قوانین همان کشور نیز تکمیل شوند.
معادل سازی مدارک تحصیلی
اینجا این سوال پیش می آید که مدرک دیپلم شما نظام قدیم است یا جدید، فنی حرفه ای است یا دبیرستانی یا کاردانش! بسته به مدرک تحصیلی شما شرایط متفاوتی پیش روی شماست. کسی که وارد دانشگاه شده است چگونه باید فرم پر کند؟ کسی که فوق دکترا دارید یا یک پزشک با مدرک دکتری تخصصی که هیچ معادلی در فرم تقاضا برایش وجود ندارد باید چه کند؟
پیش از ثبت نام لاتاری، نسبت به ترجمه مدارکتان و معادل سازی اقدام کنید، اما به صورت کلی معادل سازی اینچنین خواهد بود :
- مدرک دیپلم نظام قدیم و پیش دانشگاهی نظام جدید معادل دیپلم آمریکا
- مدرک فوق دیپلم و لیسانس معادل university degree
- مدرک فوق لیساسن معادل advanced degree
- مدرک دکترا یا PHD معادل Doctorate degree
اطلاعات نادرست درباره مدرک تحصیلی
دو گروه اشتباه در هنگام تکمیل فرم ثبت نام وجود دارد. بخشی در پروسه ثبت نام لاتاری حیاتی هستند. تحصیلات نیز یکی از اینهاست. در صورتی که اعلام کردید دیپلم دارید وسپس در اردیبهشت سال بعد از برندگان لاتاری گرین کارت بودید، دقت کنید که باید و باید بتوانید مدرک دیپلم معادلتان را به افسر سفارت ارائه کنید. در غیر این صورت شما rejectخواهید شد. در باره مدرک تحصیلی در ثبت نام لاتاری اصلا بی دقتی نکنید
شرط شغلی ثبت نام لاتاری گرین کارت ۲۰۱۸
ثبت نام لاتاری با سابقه شغلی
مطالعه این بخش مناسب برای کسانی است که مدرک دیپلم ندارند و قصد شرکت در لاتاری گرین کارت را دارند.. پس اگر مدرک دیپلم دبیرستان را دارید نیاز به مطالعه این بخش نخواهید داشت.
مشاغل قابل قبول در ثبت نام لاتاری
اگر مدرک تحصیلی دیپلم و بالاتر ندارید، شانس دیگری برای ثبت نام لاتاری خواهید داشت و آن هم داشتن مشاغل خاصد به مدت دو سال در پنج سال گذشته است که البته لیست این مشاغل را از وبسایت رسمی اداره کار ایالات متحده امریکا میتوانید مشاهده کنید. https://www.onetonline.org
آیا شغل من در این لیست قرار دارد؟
برای اینکه بفهمیم شغل مورد نظر شما در لیست این مشاغل خاص قرار داردن کافیست به سایت O*NET OnLine بروید و شغلتان را به زبان انگلیسی در بخش جستجو آن وبسایت جستجو کنید. پس از آن لیستی از مشاغل مربوط به کلمه کلیدی شما ظاهر میشود که شما در بین آنها شغل خودتان یا نزدیکترین به شغلتان را انتخاب کنید. به عنوان مثال ما graphic designer را جستجو کردیم و روی اولین گزینه یعنی Graphic designers کلیک میکنیم.
در صفحه جدید شرحی کامل از شغل مورد نظر یافت میشود. وظایف، ابزار و تکنولوژی، دانش مورد نیاز آن شغل, مهارت های مورد نیاز آن شغل, توان مندیهای فرد شاغل و فعالیت های شغلی روزانه و سایر اطلاعات آن شغل را در این صفحه خواهید دید. در انتها بخشی وجود دارد که تیتر Job Zone دارد. در این بخش گزینه title باید بالای Job Zone Four یا خود Job Zone Four باشد و البته SVP Range باید بین ۷ تا ۱۰ باشد. در این صورت این شغل میتواند مشکل تحصیل شمارا حل کند.
آیا داشتن شغل در Job Zone 4 و تحصیلات دانشگاهی هردو نیاز است؟
داشتن صرفا یکی از این دو برای ثبت تقاضای لاتاری گرین کارت کافیست. یا حداقل مدرک دیپلم دبیرستان و یا داشتن شغلی که دو سال در پنج سال گذشته در آن شغل شاغل بوده باشید به شرطی که آن شغل در Job Zone Four و یا بالاتر قرار داشته باشد و SVP آن بیش از ۷ باشد.
اهمیت کشور محل تولد
لاتاری گرین کارت بر اساس قانون ملیت و مهاجرت ایالات متحده امریکا با هدف حفظ تنوع نژادی در آمریکا انجام میشود و هر ساله ۵۵۰۰۰ شماره ویزا اعتبار می یابد. برخی کشور ها، آهنگ مهاجرت بسیار بالایی نسبت به دیگر کشور ها در مهاجرت به آمریکا دارند که این موضوع باعث شده آنها از لیست کشور های واجد الشرایط شرکت در برنامه بزرگ لاتاری گرین کارت آمریکا خارج شوند. خوشبختانه تا کنون ایران از این لیست خارج نشده و این موضوع گریبان گیر کشورمان نشده است.
آیا ایرانیان متولد در کشور های غیر مجاز امکان ثبت نام دارند؟
بله. ایرانیانی که پدر و مادر آنها ایرانی هستند و فقط در کشور هایی مانند بریتانیا متولد شده اند میتوانند با استناد به محل تولد پدر و مادرشان در این برنامه بزگ شرکت کنند و ثبت نام لاتاری را بدون دغدغه انجام دهند. اما ثبت تقاضایشان کمی متفاوت از سایر شرکت کنندگان خواهد بود.
کشور های مجاز ثبت نام لاتاری ۲۰۱۸
لیست کشور های غیر مجاز هر ساله در هنگام ثبت نام لاتاری مشخص خواهد شد، اما ایران در لیست کشور های مجاز برای ثبت نام لاتاری ۲۰۱۸ می باشد.
اهمیت عکس لاتاری
در باره اهمیت عکس برای لاتاری همین بس که بزرگترین علت رد شدن متقاضیان قبل از ورود به قرعه کشی است. بیش از ۵۰ درصد تقاضاهای مربوط به هر سال در ثبت نام لاتاری به مرحله قرعه کشی نمیرسند. علت واضح است. شما متقاضی ویزای دایورسیتی هستید. باید مطابق قوانین ایالات متحده امریکا مدارک تهیه و ارسال کنید، لذا عکس ۳ در ۴ که در کشور ما متعارف است اصلا در کشور ایالات متحده امریکا مفهوم ندارد. و ارسال مدارک اشتباه یعنی شما صلاحیت حضور در قرعه کشی را ندارید.
شما عزیزان می توانید برای دریافت اطلاعاتی کاملتر درباره عکس استاندارد در ثبت نام لاتاری به یکی از بحشهای زیر مراجعه نمایید :
شانس برنده شدن در لاتاری
با این وجود همچنان شانس بالایی برای برنده شدن در لاتاری گرین کارت وجود دارد. پس از الکترونیکی شدن پروسه ثبت نام لاتاری گرین کارت در سال ۲۰۰۳ تعداد ثبت نام ها از ۱۳ میلیون به ۶ میلیون در سال رسید. به نظر میرسد رویه های جدید این سازمان شانس کسانی که برای سال ۲۰۱۸ و پس از آن را ثبت نام میکنند را بالا میبرد. در لاتاری ۲۰۱۷ که در سال ۲۰۱۶ اعلام نتیجه شد، از بین هر ۱۵۰ متقاضی، یک نفر ویزا دریافت کرد.
ثبت نام اشتباه لاتاری وارد قرعه کشی نخواهد شد
لازم است بدانید هر ساله بیش از ۵۰ درصد از ثبت نام های لاتاری قبل از ورود به قرعه کشی از لیست اپلیکیشن های مجاز حذف میشوند که علت این امر اشتباه در ثبت نام است. ضمنا اگر پس از برنده شدن هم در سفارت اشتباهی در ثبت نام لاتاری اتفاق افتاده باشد که در مصاحبه مشخص شود، آن تقاضا رد خواهد شد و به ویزا نخواهد رسید. پس برای ثبت نام لاتاری به کافی نت ها و اشخاص کم اطلاع مراجعه نکنید. هرساله بیش از ۲۰۰ کیس برنده به ما مراجعه میکنند که به علت ثبت نام اشتباه از اخذ ویزا باز مانده اند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.